Sant Vicenç de Montalt

Pedro Curado Bola

Pedro Curado Bola

Pedro Curado Bola

  • President Agrupació Sant Vicenç de Montalt

Número 84 a la llista electoral per Barcelona

Vaig nèixer fa tot just 70 anys a Badajoz, Extremadura. A on ningú no em pot obligar a tornar-hi.

De ben jove, vaig ser cofundador del partit Socialistes Progresistes Independents de Catalunya (SPICC) que va aconseguir presentar-se per les primeres eleccions en democràcia a la ONCE.

A aquesta organització, precisament, vaig ser durant molts anys President del Consell Territorial a Catalunya.
Posteriorment, també vaig ocupar diversos càrrecs directius a la mateixa organització, fent de Director Administrariu a Cornellà, Santa Coloma i finalment a Mataró, a on em vaig jubilar.

Crec que com a partit, des de fa uns anys, ens ha faltat molt tocar a la gent al carrer. Sortir al carrer. Sortir i parlar-ne amb la gent. Parlar per mi vol dir, bàsicament, escoltar. Jo a la majoria de vosaltres us conec per la veu, i això s’aconsegueix escoltant. Jo ho vaig fer durant molts anys com a venedor del famós cupó de la ONCE.

En l’actualitat, al meu municipi, miro d’estar implicat en totes les activitats culturals del municipi. D’una manera més activo hi participo a la Colla de Geganters, a on he tingut la oportunitat de ser el primer cec portador d’un gegant a tota Europa. A més a més, també soc membre de la Coral del poble.

Militant del Partit dels Socialistes de Catalunya des dels seus inicis, i militant actiu també en els inicis de la democràcia, amb aquella transició que ara s’ha posat de moda criticar-la, però que va ser un extraordinari exercici de lluites i cessions, de treball col•lectiu, que ens va permetre, ens està permetent, una de les més llargues èpoques de vida en democràcia a Catalunya i Espanya.

I he participat, com no podia ser d’una altra manera, en totes aquelles reivindicacions que he tingut coneixement sobre temes socials, bàssicament en temes d’integració, accessibilitat i educació.

I tinc l’honor, des de fa uns mesos, que els companys em van encarregar ser el President de la meva Agrupació socialista, la de St. Vicenç de Montalt.